Öppet (skol)hus

Fröken E började 9:an i en ny skola. Själv har jag bara varit i denna skolas idrottshall och då på loppis. I lördags var det öppet hus så jag passade på att få i mig lite tonårs-angst, för det är som att den sitter i tegelväggarna i gamla skolor. En av föräldrarna som var med och dessutom gått på just den här skolan sa att han kände igen sig i stort förutom att det var mer snus i taket förr. Jag drar slutsatsen att ungdomarna nu för tiden antingen är mer ordningsamma eller snusar mindre.

Dagen började med stapplande välkomsttal från kollegiet och därefter fick vi fundera kring kuber och vad en dubbling och tredubbling av längden på sidans längd gör för volymen. Pappan ställde upp ett par postulat och härledde sedan lösningen för ett oändligt antal kuber. Det var såklart fel! Man skulle bara göra det för två kuber.

Sen blev det rast och då kunde man passa på att fynda på loppisborden eller synda med en godbit från kaffeborden som fanns uppställda dagen till ära.

BTB ska man inte dricka fick vi reda på under kemilektionen efter rasten. Det skulle planeras för en laboration som sen skulle genomföras. Koldioxid löst i vatten ger oss den inte helt igenom oangenäma kolsyran som efter idogt blåsande ändra färgen på BTB-lösningen åtminstone lite grann. Så var lektionen och även skoldagen slut.

This entry was posted in Övrigt and tagged . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Blue Captcha Image
Refresh

*