Krav maga

Krav maga är – enkelt uttryckt – ett effektivt sätt att ta sig sig ur en jobbig våldssituation. Det utvecklades, vad jag förstår, för den israeliska armén så att de skulle kunna ta hand om närgångna självmordsbombare och andra elakingar.

I höstas (ja ja, jag har en latens här) fick jag och Test- och verifieringsgruppen  på jobbet gå en prova-på-kväll i Krav maga på en klubb där man normalt sett utbildar folk i ämnet. Utbildningen lär kanske inte ut hur man handskas med självmordsbombare utan är mer anpassad för den hotbild som finns i Sverige. (Läs: krogköer)

Hur tar man sig då ur en ”jobbig” situation. Inställning är A och O fick vi veta. Man ska till exempel inte  behöva fundera på huruvida man är beredd på att försvara sig så pass att man skadar en annan människa. Man ska ta till alla fulknep man kan och hela tiden följa upp med något så att man – på fötterna – kan ta sig ur situationen. Vi fick lära oss ett effektiv sätt att ta sig ur ett nacktag genom att slå mot pungen, trycka en tumme i ögat och bända anfallarens huvud bakåt. Mot slutet fick de som ville gå ”All in” under 30 sekunder mot instruktören som då tog på sig en Michelingubbdräkt och bara gjorde ”milt” motstånd. Vi avslutade sedan kvällen på Hardrock café diskuterandes våra nyvunna kunskaper i hur man ska handskas  med programvaruutvecklare som inte tror att deras kod kan innehålla fel.

This entry was posted in Jobb. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blue Captcha Image
Refresh

*