Mellonäsfestival

Det är dags för årets Mellonäsfestival. Musikfesten utan motstycke.Startfältet för årets upplaga ser ut på följande sätt:

JahayaJahaya. Watashi no tsumasaki ni kodawaru.

En fartig rocklåt lika tight som artistens brallor i plast, framförd på japanska blandat med engelska. Flickfavoriten Jahaya tog Näset med storm förra året. En favorit även i år.

 

 

 


AlbinOchGängetAlbin och gänget. Mus i kant.

Hiphopduon Albin och gänget har vid det här laget lärt sig rappa. Låten är en hyllning till en kompis som dog av spetälska i fängelse.

 

 

 


LenaRastapopolousLena Rastapopolous. Tyrí sti̱ mýti̱.

Lite medelhavskryddad uptempo-pop smakar aldrig fel på semestern. Vi längtar redan dit och hoppas Lena serverar drinkarna vid poolkanten.

 

 

 


Jan-ez Jan-ez. Jag kommer hem till dig som katten.

Värmlänska Jan-ez vet hur en dansbandslåt ska låta och hur man får värmlänningar att hångla.

 

 

 


AmandaRondellAmanda Rondell. Du är vacker som jag är.

Idolvinnaren med den utmärglade rösten gör Mellonäs-debut. Tyvärr matchar inte den nedtonade balladen sångerskans utstrålning. Synd.

 

 

 


NannaSillsenNanna Sillsen. Ctrl-Z my #selfie

Veteranen i sällskapet försöker ännu en gång. Skam den som ger sig. Med ett lite ungdomligare låtval detta år kan det kanske äntligen gå vägen.

 

 

 


KalkozanKalkozan. Brushmyloo.

Med en låt som påminner om allt vi hört tidigare hoppas man att nån åtminstone ska le igenkännande. Vi gör det inte.

 

 

 


Det var tänkt att det skulle vara 10 låtar men på Näset fick de bara ihop 7.

Favorittippade är i alla fall Jahaya och Nanna Sillsen. Den senare har varit med i Mellonäsfestivalen hela 18 gånger. Första gången som 4-åring. Hon har som bäst varit 2:a men det har hon å andra sidan varit 7 gånger. Ska hon lyckas denna gång är frågan på allas läppar.